Telefon: (+40344) 802 289
(+4) 0771 610 455
office@tattours.ro
Acasa |Despre noi|Informatii utile|Asigurari|Parteneri|Contact

Republica Moldova - Chisinau – Cricova – Tiraspol

de la/persoana 185 €

Republica Moldova

Chisinau - Cricova - Tiraspol

Imbarcari din: Bucuresti, Urziceni, Buzau, Focsani, Bacau, Iasi si localitatile de pe traseu

Plecari: 29.11.2018 (01 Decembrie)

(4 zile/3 nopti)

Republica Moldova are o populatie de 4,46 milioane de locuitori, dintre care un sfert locuieste in capitala tarii. Chisinau a fost mentionat pentru prima data intr-un intr-un hrisov domnesc in anul 1436, iar in secolul al XIX-lea a fost elaborat planul general de dezvoltare urbana, ridicandu-se edificii din piatra si folosindu-se o structura arhitecturala originala. In zilele noastre, capitala Republicii Moldova este un oras european, cu bulevarde largi, parcuri si scuaruri inundate de verdeata, edificii moderne situate in vecinatatea cladirilor cu elemente arhitecturale traditionale, toate acestea ne prezinta orasulintr-un colorit aparte.

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

ZIUA 1: BUCURESTI - CHISINAU (500 KM)

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea din fata garii, vis a vis de coloane), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti - Buzau - Focsani - Bacau - Iasi - Chisinau. Sosire in Chisinau si cazare la hotel 3*. Tur panoramic si pietonal al Chisinaului. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Timp liber la dispozitie.

ZIUA 2: CHISINAU - TIGHINA - TIRASPOL - CHITCANI - CHISINAU (150 KM)

Dupa micul dejun plecam spre raul Nistru. Vizitarea Cetatii Tighina, ctitorie a lui Stefan cel Mare si Sfant, reintemeiata de domnitorul Petru Rares. Continuam apoi cu turul orasului Tiraspol, capitala Transnistriei; admiram monumentele Lenin, Suvorov si Ecaterina a-II-a. Timp liber pentru masa de pranz; recomandam restaurantul 'Kumaneok' (optional). Urmeaza vizitarea manastirii Noul Neamt din satul Chitcani, intemeiata la sfarsitul secolului XVIII de catre discipolul Sf. Paisie de la Neamt, una din cele mai frumoase din Republica Moldova. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel. In Transnistria, accesul se face numai pe baza de pasaport.

ZIUA 3: CHISINAU - ORHEIUL VECHI - CRICOVA - CHISINAU (optional)

Dupa micul dejun vom pleca spre complexul medieval Orheiul Vechi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Continuam traseul spre orasul vinicol subteran Cricova. Cricova este cea mai populara crama a Moldovei, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km; aici vom degusta bauturi atent selectionate si vom face plimbare cu trenuletul electric subteran, insotiti de ghidul local (pret informativ 40 EURO/ persoana). Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie.

ZIUA 4: CHISINAU - CAPRIANA - HANCU - BUCURESTI (480 KM)

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Astazi vizitam manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. La o distanta de 12 km de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari Capriana este unul dintre cele mai vechi asezaminte monastice domnesti din Moldova, la constructia caruia au contribuit multi domnitori, printre care si Stefan cel Mare. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea Hancu, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul 'Cuvioasa Parascheva' si biserica de iarna cu hramul 'Adormirea Maicii Domnului'. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul spre Bucuresti, unde vom sosi seara, in functie de formalitatile vamale si trafic.

TARIF/persoana: 185 EURO

(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 100 EURO. Reducere pat suplimentar: 10 EURO

Reducere copil 2-12 in camera cu doi adulti 100 EURO

La cerere putem oferi variante de transfer spre/dinspre Bucuresti (curse de linie), pe rutele: 1.Cluj - Turda - Sibiu - Pitesti;  2.Brasov - Valea Prahovei; 

SERVICII INCLUSE:

transport cu autocar clasificat (standard international) conform itinerariului;

3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in Chisinau;

excursii si vizite conform programului;

insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:

excursiile optionale mentionate in program.

intrarile la obiectivele turistice;

excursia optionala Orheiul Vechi - Cricova cu degustare a 4 vinuri selecte in orasul subteran Cricova si ghid local.

asigurarea medicala de calatorie;

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie.

GRUP MINIM: 40 PERSOANE

Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/persoana

Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/persoana

Pentru un grup de 29-25 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/persoana

OBSERVATII:

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT

OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE

Fa o rezervare

* indicates required

Tat Tours International va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a fi în legătură cu dvs. și pentru a oferi actualizări și marketing. Vă rugăm să ne comunicați toate modalitățile pe care doriți să le auziți de la noi: