Telefon: (+40344) 802 289
(+4) 0771 610 455
office@tattours.ro
Acasa |Despre noi|Informatii utile|Asigurari|Parteneri|Contact

Insulele Azore si Madeira

de la/persoana 998 €

INSULELE AZORE & MADEIRA

Perlele Oceanului Atlantic

Insula Sao Miguel (Ponta Delgada) - Funchal - Cabo Girao & Porto Moniz (optional) - Camacha & Santana (optional)

Plecari: 27.10, 24.11.2018

(8 zile/ 7 nopti)

Arhipelagul Insulelor Azore, de origine vulcanica, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, apartine Portugaliei si reprezinta cel mai vestic punct al Europei. Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este renumita pentru flori, peisaje verzi, numeroase lacuri vulcanice si animatul oras Ponta Delgada. Insulele Azore sunt o buna 'afacere' pentru bugetul vizitatorilor deoarece preturile sunt mai mici decat pe continent.  Insula Madeira este situata in Oceanul Atlantic, la aproximativ 400 km nord de Insulele Canare, nu departe de Europa, si alcatuieste, impreuna cu micuta insula Porto Santo, un arhipelag renumit pentru frumusetea naturala. Clima subtropicala este unul dintre lucrurile unice din Madeira: este cu adevarat perfecta, nu este niciodata prea rece sau prea cald. Insula Madeira este un adevarat paradis natural, cu peisaje spectaculoase pline de culoare, cu o vegetatie luxurianta si o fauna unica in lume, de aceea este numita si „Insula gradina'...

Ziua 1: BUCURESTI - LISABONA - INSULA SAO MIGUEL

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:30 dimineata pentru grupul din 27.10 si ora 04:00 dimineata pentru grupul din 24.11. Imbarcare pe zborul companiei TAP spre Lisabona. Sosire in Lisabona si imbarcare pe zborul Lisabona - Ponta Delgada cu decolare la ora 11:00. Aterizare in Ponta Delgada (Insula Sao Miguel) la ora 12:30. Transfer si cazare la hotel Royal Garden 4* sau similar in Ponta Delgada. Dupa amiaza vom face impreuna cu ghidul local un tur pietonal in centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras.

Ziua 2: FARMECUL VULCANIC AL INSULEI SAO MIGUEL: VALEA FURNAS CU DEJUN INCLUS

Mic dejun. Azi vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica 'Terra Nostra', un parc incantator in mijlocul caruia se afla o piscina cu apa termala. In continuare vom servi un delicios pranz traditional 'cozido' pregatit in vase pastrate pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA 'MAGIA ALTANTICULUI' CU DEJUN INCLUS

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala spre partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la restaurantul O Micaelense care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea fructul in diferite stadii de crestere. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 4: PONTA DELGADA - MADEIRA  (zbor)

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre insula Madeira cu decolare la ora 08:45. Aterizare in Madeira la ora 11:50. Dupa sosirea in Madeira, vom vizita orasul Funchal, capitala insulei Madeira, oras splendid situat intr-un golf inconjurat de munti. Vom vizita gradina botanica, una dintre atractiile principale ale acestui tur. Specii endemice de flori din Madeira si alte plante exotice pot fi admirate in toata splendoarea lor. Urmatoarea oprire este la piata locala 'Dos Lavradores' unde veti putea vedea cateva din produsele locale specifice pentru Madeira: fructe si plante tropicale, orhidee, produse de artizanat, dar si piata de peste. Urmatoarea oprire este la o fabrica de broderii unde vom observa diversele etape ale procesului de fabricatie. In incheierea turului va invitam sa vizitati o crama de vinuri pentru a degusta faimosul vin de Madeira. Turul orasului Funchal dureaza aproximativ 3 ore. Transfer si cazare la hotel Golden Residence 4* sau similar pentru grupul din 27 octombrie si la hotel Baia Azul 4* sau similar pentru grupul din 24 noiembrie.

Ziua 5: MADEIRA, EXCURSIE OPTIONALA CABO GIRAO & PORTO MONIZ

Mic dejun. Excursie optionala la Porto Moniz si Cabo Girao: prima oprire este la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care a fost pictat chiar de Winston Churchill in timpul sederii sale in Madeira. Aceasta este si cea mai importanta zona viticola din Madeira, iar terasele cu vita de vie sunt amenajate pe panta muntelui. Pe masura ce urcam spre zonele mai inalte, plantatiile cu vita de vie sunt inlocuite de cele cu bananieri. Vom urca pana la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai inalt promontoriu din Europa. Continuam de-a lungul coastei sudice a insulei catre Ribeira Brava si valea Serra d'Agua unde vom opri pentru masa de pranz in satul Sao Vicente. Dupa pranz, vom continua vizita insulei cu Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate de rocile vulcanice si pentru uimitoarele cascade. Cazare la hotel.

Ziua 6: MADEIRA, EXCURSII OPTIONALE (CROAZIERA CU CATAMARANUL SI FUNCHAL BY NIGHT)

Mic dejun. Dupa amiaza, optional, croaziera pe mare: din Funchal catamaranul pleaca spre Cabo Girao, trecand pe langa tarmul orasului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa, Camara de Lobos. La Cabo Girao ne oprim pentru baie sau pentru relaxare pe vas. La intoarcerea spre Funchal este foarte posibil sa vedem delfinii care s-ar putea sa ne urmeze in timpul calatoriei. Optional, seara, puteti participa la o cina traditional la un restaurant local unde veti degusta „Espetada', fel de mancare traditional (carne de vita cu ierburi aromatice) si veti asista la un spectacol cu muzica si dansuri specifice. Dupa cina, vom face o oprire pentru a admira panorama orasului Funchal in timpul noptii. Cazare la hotel.

Ziua 7: MADEIRA, EXCURSIE OPTIONALA CAMACHA & SANTANA

Mic dejun. Excursie optionala Camacha - Santana: prima oprire este in Camacha, una dintre cele mai mari asezari de interior de pe insula si centrul productiei obiectelor din rachita. Vom opri pentru a vedea un atelier si procedeul de fabricatie al diverselor produse din rachita. In continuare vom urca spre Pico de Arieiro (1810 m) de unde - intr-o zi senina - se pot vedea nordul, sudul si centrul insulei. Urmatoarea oprire este la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescatorie de pastravi. Santana este probabil cel mai tipic sat de pe insula; aici vom vedea casele traditionale colorate cu acoperis din stuf. La intoarcerea in Funchal vom opri in Machico, al doilea oras ca marime din Madeira, asezat intre mare si munte; acesta este locul in care au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insula, in 1419.

Ziua 8: DRUMETIE OPTIONALA LEVADAS. ZBOR MADEIRA - LISABONA - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel la ora 11:00. Optional, drumetie pe traseul Rabaçal. Drumetiile montane pe langa asa numitele 'levadas' sunt o activitate caracteristica pentru Madeira. Levadas sunt apeducte construite in urma cu 100 de ani, cu scopul de a aduce apa din munti. Traseul drumetiilor este pe langa aceste canale de irigatii. Aceasta activitate unica poate fi experimentata doar in Madeira, iar peisajele sunt incredibile, cu foarte multa verdeata si numeroase cascade. In drum spre coasta de vest a insulei vom face o oprire in Encumeada inainte de a incepe drumetia in Rabacal (zona naturala protejata). Dupa o drumetie de aprox 3 ore de-a lungul a doua „levadas' mai scurte cu peisaje remarcabile si cascade, vom face o scurta vizita in micuta localitate Calheta situata pe coasta sud-vestica a insulei. Pentru aceasta excursie este necesar sa aveti incaltaminte pentru drumetie pe munte. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAP cu decolare la ora 17:20. Sosire in Lisabona la ora 19:00. Decolare la ora 23:05 din Lisabona, sosire in Bucuresti la ora 05:05 in ziua urmatoare (ziua 9).

TARIF/persoana, loc in camera dubla, taxe incluse:

Plecare 27.10: 1040 EURO

Plecare 24.11: 998 EURO

A treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar) - plecare 27.10: 990 EURO

Primul copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti (pat suplimentar) - plecare 27.10: 880 EURO

A treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar) - plecare 24.11: 948 EURO

Primul copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti (pat suplimentar) - plecare 27.10: 878 EURO

Supliment camera single - plecare 27.10: 220 EURO / persoana

Supliment camera single - plecare 24.11: 195 EURO / persoana

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul  Bucuresti - Insula Sao Miguel si Madeira - Bucuresti cu compania TAP PORTUGAL (via Lisabona);
 • transport cu avionul intre Insula Sao Miguel si Insula Madeira cu compania SATA International;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*: 3 nopti in Ponta Delgada - Insula Sao Miguel, 4 nopti in Funchal - Insula Madeira;
 • un dejun in ziua a doua;
 • transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in insulele Sao Miguel si Madeira;
 • tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local;
 • excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas;
 • turul orasului Funchal - capitala Insulei Madeira (aproximativ 3 ore) ;
 • biletul de intrare la gradina botanica din Funchal;
 • insotitor roman de grup.

 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari);

NU SUNT INCLUSE:

 • biletele de intrare la obiectivele turistice din program, cu exceptia biletului pentru gradina botanica din Funchal;
 • excursiile optionale;
 • asigurarea medicala si asigurarea storno, care se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
 • bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica, aprox 20 EURO/ persoana).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

27.10:    Otopeni 06:35 - Lisabona 09:10/ Lisabona 11:00 - Ponta Delgada 12:25

30.10:    Ponta Delgada 08:45 - Madeira 11:50

03.11:   Madeira 17:20 - Lisabona 19:00/ Lisabona 23:05 - Otopeni 05:05 (pe data de 4 noiembrie)

24.11:    Otopeni 05:50 - Lisabona 08:25/ Lisabona 11:05 - Ponta Delgada 12:30

27.11:    Ponta Delgada 08:45 - Madeira 11:50

01.12:   Madeira 17:20 - Lisabona 19:00/ Lisabona 23:05 - Otopeni 05:05 (pe data de 2 decembrie)

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:

 • Magia Atlanticului, Insula Sao Miguel cu pranz inclus: 60 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante.
 • Cabo Girao & Porto Moniz cu pranz inclus: 55 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana, masa de pranz. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
 • Croaziera pe mare cu catamaranul: 40 EURO/persoana. Pretul nu include transferul.
 • Funchal by night cu cina si spectacol: 45 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. 
 • Camacha & Santana cu pranz inclus: 55 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana si masa de pranz. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
 • Drumetie Levadas: 40 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana. Nu este inclus picnicul: aprox 8 URO/ persoana.

GRUP MINIM:

20 persoane. Pentru grup 15 - 19 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMENE DE PLATA:

l  20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

l  60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;

l  20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):

20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

OBSERVATII:

 • DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;

OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE

Fa o rezervare

* indicates required

Tat Tours International va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a fi în legătură cu dvs. și pentru a oferi actualizări și marketing. Vă rugăm să ne comunicați toate modalitățile pe care doriți să le auziți de la noi: